Huntingfudge

En jegers beste venn

Kennel Huntingfudge 

Vi driver et lite oppdrett av Golden Retriever, jaktlinjer. 
Vi har hentet våre Canadiske/amerikanske jaktlinjer fra Sverige og Tyskland og vår kombinasjonslinje (canadisk, engelsk) fra Danmark. I 2014 importerte vi ei tispe fra USA etter rene amerikansk linjer, en drøm å få realisert. 
Vi har helt og holdent forelsket oss i attituden til de canadiske arbeidslinjene og de vil vi streve med å føre videre. 
Vår første golden kom til oss i 2005, og vi bestemte oss tidlig for at dette var rasen for oss. 
Vi ønsker å kunne levere hunder med urretriveregenskapene som vil si fysisk friske, mentalt stabile, myke og arbeidsvillige hunder med mye motor.
Vi ønsker at hunden skal se ut som en golden, men dagens utstillingsideal står i stor kontrast til hundes funksjon. Å nå idealet "dual purpose" som vil si å ha en hund som går konkurranse messig like bra på en jaktprøve som på utstilling tror vi ikke noe på. Derfor legger vi lite vekt på utstilling. Vi stiller våre hunder for utvalgte dommere som forstår hva vi vil med utstillingen.
Hvor vi vil med rasen gjør at vi er veldig kresne på våre valpekjøpere. Dette er hunder med ett høyt aktivitetsnivå som krever like mye mentalt stimuli som fysisk året igjennom. De fungerer da også utmerket som familiehunder. 
Når vi planlegger kull er det fordi vi ønsker hunder fra denne kombinasjonen selv, og gode forhjem er av stor interesse.
Vi selger ikke familie/tur hunder. Vi forventer at de som kjøper hund fra oss, skal bruke sin hund aktivt i en eller annen form for hundesport, fortrinnsvis jaktapportering, og ser helst at hunden blir stilt på prøver når den er voksen.
Når vi venter kull og du tar kontakt per telefon eller mail, og vi setter deg opp på valpeliste - betyr det ikke at man er sikret en valp. Vi møtes enten før valpene er født eller etter de har kommet til verden. Vi forbeholder oss retten til å velge hvilken valp som går til hvilket hjem og velger hvem som får valp. Det betales da et depositum på kr 5000,-.Valpene flytter hjem til deg når de er ca 8 uker. 

Krav til de som kjøper valp hos oss:

  • Hunden skal røntges for HD og AD ved 12- måneders alder.  Dette dekker eier selv.
  • Hunden skal innen 3 års alder stilles på begynnerprøve i jakt (må først bestå kvalifiseringsprøve). Dersom du konkurrerer aktivt i annen sport, eller jobber for å få godkjent redningshund, vil dette kravet falle bort.
  • Det kreves av våre valpekjøpere at de aktivt skal bruke hunden - vi selger ikke kun familie/tur hunder.
  • Hunden skal MH testes rundt 18 måneders alder. Vi arrangerer en test i Sverige. Valpekjøper må selv dekke kostnadene.
  • Hunden skal ha en aktiv hverdag og opptas som et fullverdig familiemedlem.
  • Hunden skal øyelyses fra fylte 2 år. Vi anbefaler årlig øyelysninger. 
  • Vi ønsker og anbefaler at man tar full gen-status av hunden.
  • Vi ønsker å vite i forkant ved kjøp av tispevalp om planen er å bruke hunden i avl.

Når valpen leveres fra oss er den vaksinert og id-merket (chip), registrert i NKK, har veterinærattest, og fulgt opp med ormkur. 
Vi ønsker å holde god kontakt med våre valpekjøpere, og vi forventer det samme tilbake. Vi vil holde kenneltreff for våre valpekjøpere som vi forventer at dere stiller på.
Trenger du hjelp til hunden din, er vi også alltid tilgjengelige for å bidra med vår kunnskap.